Sample menu:

 Razne vrste meda

BAGREMOV MED
  Prozračan, ima blijedo zelenu nijansu, koja može ići u svijetlo žutu .Visoko je cjenjen, aromatičan i prijatan, blagog okusa, zbog čega se preporučuje djeci i starijima.
On se dugo ne kristališe. Vrlo je pogodan za proizvodnju meda u saću. Smanjuje lučenje kiseline u želucu, reguliše funkciju želuca, pomaže zaustavljanje krvarenja, kod kašlja, visoke temperature a može se koristiti i kod bolesti očiju.
Preporučuje se za smirenje nervnog sistema, u stresnim situacijama te protiv nesanice.
 
LIPOV MED
  Svjetlo žute boje, specifičnog mirisai prilično izraženog oštrog ukusa, na osnovu kojih se vrlo lako prepoznaje.
Vremenom se kristališe krupnozrnasto. Veoma je dobro sredstvo za izazivanje znojenja i zbog toga skoro nezamjenjliv kod
oboljenja izazvanih prehladom, pomaže iskašljavanju.
Zbog izraženih antibaktericidnih svojstava predstavlja dobro preventivno sredstvo. Koristi se kod angine i kod mnogih upalnih procesa disajnih i probavnih organa, rana, opekotina...
Preporučuje se kod različitih bolesti želuca, jetre i bubrega.
 
LIVADSKI MED
  To je poliforni med(potiče od više vrsta biljaka), pa s obzirom  na različito porjeklo,vrste livada i drugo, može varirati po boji,mirisu i okusu.
Boja mu je od žute i svjetlo crvene, do tamno žute, crvene a može biti i tamniji. Miris je posebno izražen, prijatan, preovlađuje miris dominantne biljke. Ukus je prijatan, izražen, sladak može biti i kiselkast. Kristališe u fine i srednje zrnaste kristale.Bogat je enzimima, organskim kiselinama, vitaminima i flavoidnim jedinjenima.
Koristi se u lječenju stomačno-crijevnih, bubrežnih, plućnih i ginekoloških oboljenja.
Primjenjuje se kod rana, dermatitisa, rinitisa, sinusitisa, trihomasnog kolitisa
 
KESTENOV MED
  Tamno žute boje do jarko crvene, intezivnog mirisa i specifičnog gorkastog okusa. Nekada je kestenov med zbog svog okusa smatran trećerazrednim medom, a sada je jedan od najtraženijih medova, zbog bogatstva polenom i poznatim ljekovitim svojstvima.
On pomaže kod bolesti probavnih organa, želuca, jetre, žuči, prostate i kod malokrvnosti. Ima jako antibakterijsko svojstvo.
 
CVJETNI MED
  Dobija se od različitog drvenastog voća koje cvjeta u proljeće. Boje je obićno tamno žute, vrlo prijatnog mirisa i ukusa. Bogat je polenom i odličan za liječenje prehlade, jetre i krvnih sudova, a koristi se i za liječenje mokraćnih kanala.
 
ŽALFIJA (KADULJA)
  Daje taman med, prijatnog mirisa i pomalo gorkog okusa.
Spada u najtraženije medove zbog svojih ljekovitih svojstava, a posebno za bolesti disajnih organa. Pomaže zaustavljanju krvarenja i protiv upala te ima jako baktericidno dejstvo.
 
MEDLJIKA MED
  Je tamne često i potpuno crne boje. Spada u najbolje medove zbog posjedovanja bogastva minerala(željezo), podiže vrijednost hemoglobina u krvi, povećava snagu srca i izdržljivost krvnih sudova te povećava otpornost imunog sistema.
Preporučuje se djeci, trudnicama, starijim osobama i sportistima.
 
MED U SAĆU
  Je prirodno zapakovana najzdravija hrana u ekološkoj ambalaži.
Sam pčelinji vosak sadrži izuzetno velike količine vitamina.Koristi se protiv upale grla, sinusa,desni kao i protiv alergija
NEMA PČELA KOJE PROIZVODE LOŠ MED,
LOŠ MED PROIZVODE LOŠI PČELARI